Kies hier de beginletter van de term die je zoekt:

Economie

Overkoepelende naam voor Algemene Economie en Bedrijfseconomie. Deze naam is in gebruik bij universiteiten die een doctoraalopleiding Economie verzorgen. Die opleiding kan een specialisatie in Algemene Economie inhouden, maar ook een specialisatie in Bedrijfseconomie. 

Synoniem: Algemene Economie. Dit geldt met name voor het voortgezet onderwijs, waar een vak Economie is opgenomen in het programma dat zich geheel beperkt tot onderwerpen uit de Algemene Economie. De bedrijfseconomische onderwerpen zijn ondergebracht in het vak Management & Organisatie. Leerlingen krijgen daardoor een verkeerd beeld van de opleiding Economie aan de universiteit. 

Nederlandse benaming voor de Angelsaksische term Economics. Aan Amerikaanse en Engelse universiteiten staat Economics naast Business Studies (combinatie van bedrijfseconomie en bedrijfskunde) en omvat econometrie, algemene economie en financiële economie. Met de invoering van de Master-opleidingen ontstaan in Nederland ook universiteiten (zoals de Universiteit van Maastricht) die zich organiseren op basis van de Angelsaksische benaming. 

Synoniem voor Bedrijfseconomie. Dit geldt met name voor de journalistieke wereld. In het journaal en op de economische pagina’s (en katernen) van de kranten heeft de term Economie betrekking op de externe verslaggeving van bedrijven en op de ontwikkeling van de beurskoersen. Joomla template made by HeJian